Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. Heel eenvoudig gesteld is het niets anders dan een systeem dat op basis van daglicht het voorraadvat van warm water voorziet. Een zonneboiler werkt namelijk ook als de zon niet schijnt.  De werking is iets minder eenvoudig, onderstaand krijgt u een korte toelichting.

De werking van een zonneboiler

De zonnecollector wordt op uw dak gemonteerd. In deze collector zit een vloeistof die door daglicht opgewarmd wordt. Doordat deze vloeistof in een gesloten systeem door de collector en het voorraadvat gepompt wordt, wordt het water verwarmd. Door de plaatsing van een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen die door uw huis of bedrijfspand lopen is het mogelijk om ook daadwerkelijk warmwater te leveren aan deze ruimtes. Mocht de temperatuur van het geleverde warm water niet toereikend zijn dan is het mogelijk om met uw huidige cv-ketel het warme water na te verwarmen.

Investering, besparing en terugverdientijd

De investering is afhankelijk van de capaciteit die uw huishouden of bedrijf nodig heeft. Dit is na te gaan door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer zonnecollectoren u plaatst, hoe groter het voorraadvat moet zijn. De opbrengst en dus de besparing door een zonneboiler is optimaal wanneer deze onder de juiste condities geplaatst kan worden. De levensduur van een zonneboilersysteem wordt langer terwijl - bij stijgende energieprijzen - de terugverdientijd steeds lager wordt. Het is mogelijk om met een relatief lage investering een groot voordeel te behalen. Laat u door ons adviseren en vraag een offerte op maat aan om te zien hoeveel voordeel het u kan opleveren.

Advies op maat

Voor een advies op maat of een berekening van uw besparing komen wij graag bij u langs. Wij laten u op een eenvoudige manier zien hoe een zonneboiler werkt en hoe dit voor veel meer comfort kan zorgen.

Bel of mail voor een afspraak of vraag direct een offerte aan

Wees verzekerd van professioneel onderhoud aan huis

Een kapotte cv-ketel, airco of warmtepomp is heel vervelend en komt altijd ongelegen.