Het zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die uit meerdere lagen silicium bestaan. Deze cellen maken het omzetten naar elektriciteit mogelijk. In Nederland is het zo dat de zonnepanelen nooit op 100% van het wattage kunnen presteren. In berekeningen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van 80% uitgedrukt in wattage. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek, één Watt piek levert in Nederland ongeveer 0,9 kWh op. Op jaarbasis kunt u dus 385 kWh aan stroom opwekken door het plaatsen van één zonnepaneel.

De Installatie

Om het gehele systeem te kunnen installeren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst.

Rendement

Niet geheel onbelangrijk is het rendement dat u op de investering van de zonnepanelen kunt behalen. Gecombineerd met de toenemende energieprijzen en de huidige ontwikkelingen is het mogelijk om 10% rendement te behalen. U genereert groene stroom en behaald ook nog een financieel voordeel.

Offerte op maat

Bent u positief geworden over de plaatsing van zonnepanelen maar zijn er nog onduidelijkheden of concrete vragen. In een persoonlijk gesprek laten wij u graag de voordelen zien van zonnepanelen. Ook helpen wij u graag met andere duurzame oplossingen. Bent u dan nog steeds enthousiast, dan maken wij graag een offerte op maat voor u.

Doe de check!

Wilt u weten welke besparing u kunt realiseren door de toepassing van zonnepanelen?

Doe dan hier de gratis besparingsberekening op en kom erachter hoeveel u kunt besparen.

Wees verzekerd van professioneel onderhoud aan huis

Een kapotte cv-ketel, airco of warmtepomp is heel vervelend en komt altijd ongelegen.