Dit warme water dient voor een groot deel als warmwatervoorziening voor de radiatoren die een ruimte op een gewenste temperatuur moeten krijgen. Uit ervaring  blijkt dat in vele huizen en bedrijfspanden deze niet goed zijn ingeregeld. Dit merkt u doordat u vaak lang moet wachten op een warme radiator, die dan vervolgens weer te warm wordt. Herkent u dit, lees dan vooral verder hoe het anders kan? 

Hoe kan het anders?

De huidige technieken maken het mogelijk om snel inzicht te krijgen waar het fout gaat binnen het systeem van CV installatie, leidingen en radiatoren. Dit kan gezien worden als een keuring van het CV systeem binnen uw huis of bedrijfspand. Hier komen vaak punten naar voren die de juiste werking beperken. Het verhelpen van deze beperkingen, in combinatie met het op de juiste wijze inregelen van de radiatoren, zorgen voor een optimale werking van de CV installatie. Inregelen houdt in dat iedere radiator voorzien wordt van dezelfde doorstroom en temperatuur van het warme water.

Maar wat levert het u op, een keuring van uw installatie?

  • U realiseert een besparing op uw gasverbruik, afhankelijk van het huidige functioneren van de CV installatie. Wanneer er te veel warm water door de radiatoren stroomt wordt er veel gas verbruikt om dit water te warmen.  Hier is 10% tot 15% reductie te behalen.
  • Uw investering wordt snel terugverdiend.
  • Het leefcomfort in uw huis of op kantoor wordt verhoogd.
  • Het milieu wordt minder belast door de reductie van het gasverbruik.

Tip

Vervang de handbediende radiatorafsluiters voor radiatorthermostaten. Hiermee kunt u veel efficiënter instellen op welk niveau de radiator moet functioneren. Deze radiatorthermostaat maakt het namelijk mogelijk om de hoeveelheid warm water die door de radiator moet stromen af te stemmen op de warmte behoefte in een ruimte.

Bent u benieuwd welke besparingen u kunt realiseren door de optimalisatie van uw CV installatie? Laat u adviseren door een specialist om te zien wat er mogelijk is binnen uw huishouden of bedrijf.

Wees verzekerd van professioneel onderhoud aan huis

Een kapotte cv-ketel, airco of warmtepomp is heel vervelend en komt altijd ongelegen.